Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

Telefoanele mobile ar putea provoca declinul camerelor foto compacte

Telefoanele mobile ar putea provoca declinul camerelor foto compacte 25 August 2008, Antena3

Samsung va lansa saptamana viitoare primul telefon cu camera dotata cu senzor de opt megapixeli, capabil sa realizeze imagini de o calitate cel putin identica cu cea a camerelor foto performante. Telefonul Samsung i8510 este dotat cu blitz si este capabil sa detecteze daca persoanele din imagine zambesc.

Telefoanelor dotate cu camera foto lansate anterior li se reprosa calitatea slaba a imaginilor. Specialistii sunt de parere ca lansarea unor telefoane cu camera foto performanta ar putea provoca declinul industriei camerelor foto compacte. Paul Nuttall de la What Digital Camera este de parere ca 'distanta dintre camerele foto si telefoanele cu camera foto s-a redus la minim in ultimii ani, iar consumatorul mediu face cu greu diferenta intre cele doua produse.'

El a adaugat ca singura problema este aceea a dimensiunilor, de unde rezulta si unul din putinele avantaje ale camerelor compacte. Din pricina dimensiunilor sale reduse, unui telefon mobil nu i se poate atasa un obiectiv capabil sa apropie foarte mult imaginea.

Noul Samsung i8510 se remarca prin meniul foarte simplu de folosit, prin calitatea imaginilor si culorilor surprinse de camera foto, la care se adauga avantajul de a avea blitz si o serie de setari automate extrem de utile si usor accesibile. Totusi, un fotograf de la publicatia London's Evening Standard, Alex Lentati, a remarcat si cateva puncte slabe: nu are zoom, iar ecranul nu este suficient de luminos.

Desi Samsung este prima companie care va lansa un telefon dotat cu o camera de opt megapixeli, si alti producatori, precum Sony Ericsson, pregatesc lansarea unor produse similare.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu: