Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 11 august 2008

Aspid isi cheama clientii la teste

Aspid isi cheama clientii la teste 11 August 2008, TopGear

Peste 100 de clienti s-au inscris pe lista de invitati la sesiunea de teste organizata de exotica marca spaniola de masini sport Aspid.

Luna trecuta si-a facut debutul international cu prilejul British International Motor Show un constructor spaniol care nu a facut doar act de prezenta la Londra. Supusii Reginei sunt mai mult decat obisnuiti cu replicile de serie mica ale legendarului roadster Lotus Seven - iata un motiv pentru care prezentarea sa tocmai in Anglia a fost un gest de curaj. Si un risc asumat, pentru ca roadsterul Aspid a reusit sa atraga atentia publicului englez.

La 700 kg, Aspid este de doua ori mai usor decat o masina sport premium, insa cu 400 CP proveniti de la un motor de 2 litri supraalimentat se poate lauda cu performante dintre cele mai interesante: 0-100 km/h in 2,8 secunde si 0-160 km/h in 5,9 secunde. Cei de la IFR Automotive si-au propus sa se adreseze clientului care vrea o masina extravaganta pe sosea si care isi face abonament la cel mai apropiat circuit de curse, pentru o repriza saptamanala de 'imprietenire' cu bestia mecanica.

Oricat de inrobit ai fi de sanzatiile pe care ti le ofera un roadster cu minimum de greutate si maximum de putere pe puntea-spate pe care o poti controla, ai vrea mai intai sa fii convins ca merita sa platesti circa 137.000 euro pentru versiunea supraalimentata sau 96.000 pentru cea normal aspirata, de 270 CP. In acest scop, constructorul spaniol le-a propus potentialilor clienti o sesiune de teste pe drumurile de munte din apropiere de Tarragona si Barcelona.

Traseul testelor va include si drumuri pe care se desfasoara probele speciale din Raliul Cataluniei, etapa consacrata a Campionatului Mondial de Raliuri. Pana acum, peste 100 de potentiali clienti deja si-au rezervat dreptul de a efectua o tura la volanul exoticului roadster cu pedigree iberic. Aspid este rodul unui proiect de dezvoltare a unei masini sport, intins pe durata a 5 ani, iar creatorul sau este Ignacio Fernandez, premiat la Salonul de la Detroit 2001 pentru conceptul Cadillac Cien.

Sursa: TopGear

Niciun comentariu: