Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 11 august 2008

Zeci de mii de chinezi s-au grabit sa se casatoreasca in prima zi a Jocurilor Olimpice

Zeci de mii de chinezi s-au grabit sa se casatoreasca in prima zi a Jocurilor Olimpice 11 August 2008, Antena3

In prima zi a Jocurilor Olimpice, pe data de 08.08.2008, un numar impresionant de cupluri chineze au decis sa se casatoreasca sau sa aduca pe lume copii.Numai in Beijing 16.700 de cupluri si-au planificat nunta in prima zi a Jocurilor Olimpice. Acesta este un numar impresionant pentru o singura zi deoarece numarul casatoriilor nu trece de 170.000 anual.

Zhou Jixiang, directorul Starii Civile din cadrul primariei din Shanghai, a declarat ca numarul cererilor de casatorie este cu mult mai mare decat intr-o zi normala.

In traditia chineza cifra opt este una noroacoasa si simbolizeaza bogatia si bunastarea. Cu toate acestea, 2008 nu a fost un an prea bun pentru chinezi. Cutremurul din provincia Sichuan si violentele din Tibet sunt numai cateva dintre dezastrele care au lovit China in 2008. Unii chinezi au ajuns chiar sa creada ca mascota Jocurilor Olimpice ar putea fi blestemata.

Aceste idei nu au impiedicat mii de viitoare mamici sa planuiasca nasterea artificiala a bebelusilor lor pe 08.08.2008. Multe dintre spitalele chineze au suplimentat numarul de paturi pentru a face fata femeilor insarcinate care vor naste pe cale artificiala in prima zi a Jocurilor Olimpice.

Sursa: Antena3

Niciun comentariu: