Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 11 august 2008

Tratamentele naturiste salveaza viata sexuala

Tratamentele naturiste salveaza viata sexuala 11 August 2008, Adevarul

Terapiile cu vin rosu, ciocolata si fistic sunt cateva dintre sfaturile specialistilor pentru o viata de cuplu activa

Tema potentei nu mai este un subiect tabu, cel putin in cadrul studiilor care incearca sa patrunda in cele mai intime amanunte din viata in doi.

Studiile arata ca, intr-o relatie, barbatii pun sexul pe primul loc, in timp ce femeile il claseaza pe locul doi sau chiar trei. Specialistii spun ca potenta poate sa consolideze sau sa ruineze o relatie. De aceea, acolo unde impotenta pune in pericol viata de cuplu, partenerii trebuie sa apeleze la un medic specialist.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda cateva dintre cele mai eficiente si mai sanatoase tratamente naturiste, care duc la imbunatatirea vietii sexuale:

Angelica este o planta care inlatura anxietatea si contribuie la producerea de hormoni. Se poate administra sub forma de pulbere, preparata din radacina sau din seminte. Se recomanda cate un varf de cutit de pulbere de trei ori pe zi.

Cimbrul este unul dintre cele mai apreciate afrodiziace. Se poate face si vin de cimbru (10 g la un litru de vin alb de casa care se macereaza timp de zece zile). Doza zilnica este de maximum 50 ml.

Coriandrul este un condiment care se pune in vinuri pentru aroma si pentru efectul sau euforizant. Bautura obtinuta, numita si 'licoarea dragostei', se prepara din 20 g de boabe maruntite care se macereaza intr-un litru de vin timp de zece zile. Se consuma cate 50 ml, mai ales seara.

Din cuisoare, macerate intr-un litru de vin rosu timp de zece zile, se obtine o bautura euforizanta. Doza zilnica: 50 ml.

De secole, fisticul este folosit de arabi in combaterea impotentei. Miezul se consuma ca desert. Mai eficient este amestecul de miere (200 mg si 50 g samburi) sau vinul de fistic (20 g fistic macerat zece zile intr-un litru de vin).

De sute de ani si ciocolata se mentine in topul produselor afrodiziace. Sultanii turci, cand isi vizitau haremurile, consumau ciocolata (de fapt, cacao). O portie de ciocolata - amara in special - este de 100 g

Piersicile au un puternic efect afrodiziac datorita vitaminei A pe care o contin (stimuleaza functia tiroidei si producerea progesteronului).

Sampania este apreciata ca un stimulent traditional - fizic si psihic.

Telina este considerata leguma virilitatii si a fertilitatii. Se foloseste sub forma de infuzie (o lingurita leguma la 250 ml apa clocotita) si de suc, stors din radacina legumei.

Vinul rosu, baut in cantitati moderate, este un revigorant excelent.

Vinul de patrunjel era etichetat ca afrodiziac inca din Roma antica de tinerii care-l beau in noaptea nuntii.

Rosiile, botezate si 'fructele dragostei', prin aportul vitaminei C, contribuie la formarea hormonilor sexuali.

Niciun comentariu: