Primăria Timişoara va organiza, în perioada 3-5 octombrie, „Bega Bulevard”, prima ediţie a unui festival menit să pună în evidenţă importanţa canalului Bega.
Bega Bulevard – concerte, raţe şi canoe
„Bega Bulevard” va cuprinde concerte, concursuri şi alte manifestări, care vor avea loc pe podurile urbei, pe malul râului şi chiar pe apă. „Podul de fier din cartierul Iosefin va fi îmbrăcat în flori, pentru că aici va fi organizată o expoziţie de flori, fructe şi legume. În Parcul Poporului vom organiza competiţii sportive, iar alte evenimente vor avea loc pe porţiunea dinspre Podul Michelangelo şi Podul Traian. Vom amplasa hrănitoare şi cuiburi de păsări şi vom organiza concerte în faţă la Flora, pe scena din Parcul Rozelor şi la terasele de pe malul apei”, spune Violeta Mihalache, şefa Direcţiei de Comunicare a municipalităţii. Timişorenii vor putea participa chiar şi la… un concurs de raţe, organizat de Consulatul Germaniei. Răţuştelor li se va da drumul pe Bega, într-o întrecere inedită. Înaripatele vor fi, bineînţeles, din plastic. Programul cuprinde şi o competiţie de canoe. Cei care se ştiu buni dansatori vor putea participa la un concurs de vals. Festivalul se va încheia cu un concert al Filarmonicii Banatul, care o va avea ca invitată specială pe Aura Urziceanu.
Festivalul va fi organizat în colaborare cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ) şi Consulatul Germaniei, dar oricine se poate implica în proiect.
Evenimentul va avea loc chiar în perioada în care vor demara lucrările de decolmatare şi ecologizare a canalului Bega. Primăria le va prezenta timişorenilor proiectul gândit de specialişti pentru transformarea acestei zone şi readucerea ei la viaţă.