Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 25 august 2008

Bugatti decapotabil de 405 km / h

Bugatti decapotabil de 405 km / h 25 August 2008, Adevarul

Francezii de la Bugatti au lasat pe toata lumea cu gura cascata la dezvaluirea noului model, Grand Sport Roadster, open-topul modelului Veyron 16.4. O decapotabila care atinge 405 km/h.

Este imposibil ca Bugatti Veyron sa nu te impresioneze, fiind cea mai puternica masina din lume. Pana si cei mai indiferenti nu vor putea spune ca nu si-au inchipuit nici macar in vis sa aiba in garaj o asemenea masina.

Debutul noului Veyron a avut loc pe 16 august, in cadrul evenimentului Pebble Beach Concours d'Elegance, iar primele modele, care vor fi disponibile intr-o serie limitata de 80 de exemplare, vor fi gata in primavara anului 2009. Din pacate pentru fani si doritori, acestea vor fi vandute prin licitatie, imediat dupa productie, la casa de licitatii Gooding din California, SUA.

Lipsa acoperisului ii confera noului model o rigiditate scazuta si reduce soliditatea sasiului. Astfel, pentru a o compensa, producatorii au incorporat in structura noului bolid numeroase solutii inovative, care din fericire nu sacrifica siguranta si performantele recunoscute pe plan mondial ale celebrului model. Printre rezolvarile gasite de companie se numara hard-topul, care atunci cand este demontat nu va ocupa spatiul din interiorul masinii.

Clientii care doresc un acoperis deasupra capului au la dispozitie unul textil, care poate fi extins pentru a proteja cabina.

Noul bolid atinge fara probleme fabuloasa viteza de 405 km/h, avand sub capota nu mai putin de 1.001 cai-putere, iar acceleratia de la 1 la 100 km/h se face in doar 2,5 secunde! Pretul de catalog al modelului nu este cunoscut in prezent, dar, cu siguranta, va fi mai mare decat cel al coupe-ului.

Sursa: Adevarul

Niciun comentariu: