Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 4 august 2008

Dieta bogata in vitamina C scade riscul de diabet

Dieta bogata in vitamina C scade riscul de diabet 04 August 2008, Gandul

Nivelul ridicat de vitamina C poate scadea riscul de diabet cu 62 de procente, conform unui studiu britanic, efectuat de specialistii spitalului din Cambridge. Cercetarea, care s-a derulat pe parcursul a 12 ani, a descoperit si o legatura intre consumul de fructe si legume si reducerea riscului de diabet, accentuand inca o data importanta celor cinci portii de vegetale pe zi.

Cercetatorii au analizat dieta pacientilor inclusi in studiu si au observat, in timp, ca persoanele care au un nivel ridicat de vitamina C in sange, dar care au adoptat si un regim bogat in fructe si legume sunt mult mai putin predispuse la riscul aparitiei diabetului tip 2. Cercetatorii au observat o asociere intre vitamina C si respectiva boala, insa nu au putut constata nici un efect in acest caz datorat continutului mare de fibre din alimentele proaspete. De ajutor ar putea fi vitaminele, mineralele si alsi compusi care au efecte antioxidante

Conform statisticilor, aproape 20 de milioane de persoane sufera de diabet in UE, iar estimarile spun ca pana in anul 2030 se va ajunge la 26 de milioane de diabetici.

Niciun comentariu: