Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

miercuri, 6 august 2008

Frigarui de scorpioni, supa de creier de caine, cozi de iguana si testicule de magar- delicatese marca Beijing

Frigarui de scorpioni, supa de creier de caine, cozi de iguana si testicule de magar- delicatese marca Beijing 06 August 2008, Gandul

Amatorii de senzatii tari culinare isi pot da intalnire la Olimpiada de la Beijing unde se vor putea intrece in a degusta ganganii si animale demne, mai degraba, de gradina zoologica sau de admirat intr-un insectar.

Chinezii le vor putea oferi celor aproximativ 500.000 de vizitatori, atrasi de mirajul sporturilor, o portie de buna cultura gastronomica chinezeasca pura. De la piciorusul milimetric al unui miriapod pana la o bucata de carne de rechin, gurmanzii pot gasi cele mai ametitoare combinatii de animalute amestecate in aceeasi tocanita.

Acest gen de festin nu trebuie inteles, ci doar acceptat, pentru ca, vorba proverbului, chinezii mananca tot ce zboara, mai putin avioanele, tot ce are patru picioare, mai putin mesele, si tot ce inoata, mai putin submarine. Asa ca cei care vor dori sa incerce faimoasele delicatese ale chinezilor se vor putea aventura la o aruncatura de bat de piata Tienanmen pentru a intra in zona binecunoscuta a fast-food-urilor 'stradale'...cu alimente traditionale.

Chiar daca autoritatile au scos din meniuri carnea de caine, străinii cu nervii tari pot totusi sa incerce ficatul de caine asezonat cu legume sau o portie de supa calda de creier de câine. In cazul in care iubitorii de animale de companie sau melancolicii filmelor cu Lassie sunt retinuti in a incerca popularele preparate din catei, ei pot oricand opta pentru ceva...marin.

Puii de rechin, stelele de mare sau frigaruile din cauti de mare sunt indeajuns de iefine si mai atragatoare decat o portie sanatoasa de plamani de capra cu ardei iute. Iar cozile de iguană, vrăbiile prajite, gandacii de balegar sau frigaruile de viermi de matase si scorpioni merita sa fie degustate cu ochii inchisi si incercand sa nu te gandesti la insectarul din biroul de acasa.

Mai mult, un ceai de coarne de cerb sau de sarpe marinat din celebra bautura alcoolică 'baijiu' te poate pune pe picioare mai bine decat o Viagra, garanteaza localnicii. Iar daca reumatismul deja te incearca, o cutie de furnici uscate te scoate din durere mai eficient decat un tub de alifie.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: