Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 29 august 2008

Sportul stimuleaza memoria, disciplina si atentia copiilor

29 August 2008, Gandul
Sportul stimuleaza memoria, disciplina si atentia copiilor

Activitatea fizica regulata ii ajuta pe copii sa aiba performante mai bune la scoala, sustin specialistii de la Colegiul American pentru Medicina Sportiva. Acestia spun ca in foarte multe tari sportul este o disci­plina optionala, ceea ce a influentat dezvoltarea obezitatii infantile, mai ales in Europa si America.

In plus, randamentul scolar a scazut considerabil, consecinta tot a lipsei de miscare. Expertii spun ca prin sport se oxigeneaza mai bine creierul, crescand capacitatea de intelegere si memorie a copiilor, mai ales a celor aflati la gimanziu.

La studiu au participat peste 300 de copii, cercetatorii observand ca grupul celor care a facut sport a obtinut rezultate cu 30 la suta mai bune decat cei care nu au avut nici un fel de activitate fizica.

Specialistii au spus ca sportul actioneaza in mai multe directii. Prin arderile care se produc, ele­vii devin mai concentrati la studiile teoretice, deoarece energia care i-ar putea determina sa fie neatenti este consumata. in plus, copiilor le vor creste respectul de sine si tonusul psihic.

Datele acestui studiu vin ca o confirmare a unor cercetari precendente, cand s-a ajuns la concluzia ca adultii care fac miscare in mod constat au functiile cognitive mult mai bune. Asta inseamna ca sportul are efecte benefice pe o perioada lunga de timp, iar miscarea regulata imbunatateste, treptat, toate aspectele sanatatii organismului.

Copiii cu deficit de atentie se vor concentra mai bine

La varsta mica, sportul ii poate disciplina pe copii, care vor deveni mai ordonati, mai atenti si vor invata sa isi faca un program zilnic, pe care sa il si respecte. in plus, in cazul copiilor care sufera de deficit de atentie, exercitiile fizice ii ajuta sa se concentreze asupra sarcinilor pe care le au de indeplinit.

Specialistii spun ca nu este necesara inscrierea copilului la un curs sportiv, iesirile zilnice in parc, plimbatul cu rolele si jocurile in aer liber sunt la fel de eficiente.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: