Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 12 august 2008

Telefonul HTC Android, doar in 2009

Telefonul HTC Android, doar in 2009 12 August 2008, Chip

Se pare ca lansarea telefoanelor mobile cu soft-ul Android, de la Google, a fost amanata. Tech Trader Daily a publicat o nota pe care a obtinut-o de la Trip Chowdhry of Global Equities Research, in care se spune ca 'sursele sale' sustin ca telefonul HTC cu Android va fi amanat pana in primul trimestru al anului 2009.

Android este o colectie de software pentru telefoane mobile, bazata pe Linux, care include un sistem de operare, un browser si alte aplicatii. Compania a anuntat Android cu mare pompa, anul trecut, ca pe o incercare de a unifica lumea telefoanelor mobile si de a plasa Google in postura de jucator dominant pe aceasta piata. HTC ar fi urmat sa fie unul dintre primii producatori de telefoane mobile care sa lanseze un aparat cu Android.

Un lucru pozitiv care reiese din raport este ca Google ar fi stabilit o lista de aplicatii si functii obligatorii care trebuie sa se regaseasca pe orice telefon care poarta logo-ul Android. Problema este ca HTC intampina 'probleme structurale' pentru a face acea lista de functii sa ruleze pe unul dintre telefoanele sale.

Cealalta problema este ca dezvoltatorii software se pare ca au la dispozitie o serie larga de soft-uri disponibile pentru dezvoltare, precum Windows Mobile, Symbian, BlackBerry si iPhone. HTC este ingrijorata de lipsa de atentie care sa aduca un 'venit minim garantat' de la Google, in schimbul lansarii telefoanelor cu Android.

Un purtator de cuvant a spus ca Google nu comenteaza aceste speculatii, care nu sunt nici macar niste glume reusite, dar a precizat ca 'ne mentinem planificarea de a livra primul telefon cu Android in acest an si suntem foarte incantati sa vedem euforia care continua in privinta platformei Android in randul companiilor de telefonie, producatorilor, dezvoltatorilor si clientilor'.

Sursa: Chip

Niciun comentariu: