Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

vineri, 8 august 2008

Vietatea care anunta boala

Vietatea care anunta boala 08 August 2008, Click!

Doi cercetatori britanici au descoperit o specie rara de molusca ce poate sa anunte cand o persoana e pe cale sa se imbolnaveasca. Animalul capata o stralucire fosforescenta atunci cand intra in contact cu globulele albe din sangele uman. O concentratie ridicata de astfel de celule, indica instalarea unei boli in organism. Astfel ca, o stralucire neobisnuit de intensa a molustei, e semn clar ca persoana cu care a intrat in contact este pandita de o maladie.

Molusca a fost descoperita de doctorii Robert si jan Knight - un cuplu de cercetatori britanici care locuiesc in Plymouth.

Cei doi au inceput sa creasca animalele la ferma lor si sa le foloseasca in experimente.

Astfel, doctorii extrag din moluste o proteina care devine fosforescenta in contact cu leucositele.

Cercetatorii colaboreaza deja cu medicii lotului olimpic englez, pentru a preveni timpuriu imbolnavirea sportivilor.

Astfel, toti atletii trimisi la Beijing au primit o trusa speciala cu care isi iau mostre de sange si le trimit la analize in Marea Britanie. Aici, sangele lor este pus in contact cu molusca miraculoasa, iar doctorii afla daca vreunul dintre sportivi e pe cale sa dezvolte o infectie.

'Ne dam seama daca oamenii se antreneaza prea mult si au nevoie de odihna. Putem spune, de asemenea, daca sportivii sunt panditi de infectii si le putem administra antibiotice din timp', a declarat doctorul Robert Knight.

Potrivit expertilor, sportivii de performanta sunt predispusi infectiilor toracice contagioase. Din acest motiv, o metoda de depistare timpurie a problemelor, este foarte binevenita.

Sursa: Click!

Niciun comentariu: