Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 18 august 2008

Vitaminele frumusetii

Vitaminele frumusetii 18 August 2008, Evenimentul Zilei

Seleniul, coenzima Q10 si vitaminele pot ajuta pielea imbatranita.

Nicio pilula magica nu o sa va ajute sa aratati cu 20 de ani mai tanar, dar sunt cateva lucruri pe care le puteti face pentru a avea pielea fina. Hraniti-va sanatos, nu fumati, feriti-va de soarele puternic si apelati la 'vitaminele frumusetii'. Cu suplimente de vitaminele C si E, selenium si coenzima Q10, puteti reda pielii elasticitatea, intarziind aparitia ridurilor. Alte substante care protejeaza pielea sunt acidul retinoic, flavonoidele din ceaiul verde si acizii grasi Omega 3 din peste.

Cremele, sarace in vitamine

Vitaminele C si E, la fel ca si seleniul, protejeaza pielea de actiunea nociva a soarelui si chiar pot 'repara' anumite defecte, cum ar fi depigmentarea. Totodata, aceste substante, cunoscute si sub numele de antioxidanti, impiedica ridurile sa se adanceasca. 'Ele accelereaza mecanismele naturale de vindecare a pielii si impiedica distrugerea acesteia', explica Karen E. Burke, doctorand la Departamentul de neurologie a scolii de Medicina 'Mount Sinai'.

Desi aceste vitamine se gasesc in cremele de hidratare a pielii, ele nu se afla in cantitate suficienta. 'Concentratia acestor vitamine este mica si isi pierd repede eficienta din cauza expunerii la lumina si aer. Pentru a avea beneficii, este necesar sa luati si suplimente de vitamine C si E, precum si selenium', recomanda Karen E. Burke.

Ridurile fine, corectate de coenzima Q10

Coenzima Q10 este un antioxidant natural, care se gaseste in organism. Ajuta celulele sa se dezvolte si, totodata, le protejeaza de cancer. Un studiu publicat in jurnalul 'Biofactors' a aratat ca aceasta coenzima aplicata pe piele intarzie aparita ridurilor.

Acidul retinoic este o forma activa a vitaminei A din piele si cel care va poate ajuta sa decalati procesul imbatranirii. Este important in tratarea ridurilor fine si reface pielea inasprita de soare, deoarece este capabil sa redea elasticitatea fibrelor din piele. Acidul retinoic se gaseste in geluri, creme si poate fi utilizat o data pe zi.

Beti ciocolata calda

Ceaiul verde, soia si ciocolata neagra ajuta si ele la infrumusetarea aspectului pielii. Aceste alimente contin flavonoizi, substante care protejeaza tegumentele de inflamatii. Un studiu publicat de cercetatorii germani in 'Journal of Nutrition' arata ca femeile care au baut timp de trei luni ciocolata calda, cu o concentratie mare de flavonoizi, au inceput sa capete un aspect fin si placut al pielii.

Vitamina B, care se gaseste si in bere, oua, carne de pui si cereale trateaza pielea uscata. O puteti aduce in organism nu doar prin intermediul alimentatiei, ci si cu ajutorul produselor cosmetice.

SFATURI

Mancati peste si nuci

Specialistii va sfatuiesc, totusi, sa nu va incredeti in efectele miraculoase ale cosmeticelor si vitaminelor, ci sa incercati sa puneti accentul pe un stil de viata sanatos. Evitati sa mergeti la solar, iar cand stati la plaja folositi creme de protectie cu factor ridicat. Reduceti grasimile din alimentatie, in special pe cele saturate, si suplimentati dieta cu fructe si legume.

Vitaminele B6, B2 si B12, extrem de eficiente in mentinerea sanatoasa a pielii, le gasiti in lapte, cereale, oua, carne de pui si peste. Vitamina C este intalnita in citrice, ardei rosu si broccoli. Vitamina E - in uleiul de floarea-soarelui, cereale si nuci, Omega 3 - in somon, iar seleniul - in nuci, in carnea de curcan si in cod.

Sursa: Evenimentul Zilei

Niciun comentariu: