Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 8 septembrie 2008

Robotul-caine, noua inventie a americanilor pentru teatrele de razboi

Robotul-caine, noua inventie a americanilor pentru teatrele de razboi 08 Septembrie 2008, Ziua

BigDog, creat de compania Boston Dinamics, escaladeaza muntii si poate duce in spate zeci de kilograme de echipament

Un caine-robot care alearga, reuseste sa urce pe dealuri abrupte sau acoperite cu gheata, desi duce in spate zeci de kilograme de echipament. Nu este un personaj din filmele SF, ci noul coleg al militarilor americani, porniti in misiuni in zonele de conflict. Masura este destinata sa limiteze pierderea de vieti omenesti in randul soldatilor americani prezenti in teatrele de lupta.

Patrupedul botezat BigDog are se deplaseaza, e drept cam leganat, pe orice fel de teren cu 7 kilometri pe ora si poate transporta aproximativ 50 de kilograme. Producatorii robotului, compania Boston Dynamics, l-au dotat pe BigDog cu un computer de bord, ce ii permite sa se redreseze in cazul in care asupra sa actioneaza o forta externa puternica.

De altfel, mersul leganat al lui BigDog ii permite robotului sa ramana in picioare, indiferent de cat de accidentat este terenul pe care il traverseaza, noteaza 'The Telegraph'. In curand, sustin producatorii, urmasii lui BigDog nu vor mai fi ghidati prin telecomanda, asa cum se intampla in prezent, ci vor fi capabili sa ia singuri decizii cu privire la drumul catre o anumita tinta.

Sursa: Ziua

Niciun comentariu: