Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 8 septembrie 2008

Televizorul, controlat cu miscari din palme

Televizorul, controlat cu miscari din palme 08 Septembrie 2008, Gandul

Razboiul familial pe telecomada se apropie de sfarsit, odata cu televizorul care poate fi operat prin simple miscari ale palmelor. stiintific, creatorii de la laboratorul de cercetare Toshiba din Cambridge (Marea Britanie) vorbesc de o 'interfata gestuala', dar, practic, este vorba de o simpla miscare a palmelor, care este recunoscuta de o camera video plasata deasupra ecranului.

Imaginile sunt rapid decodificate, iar televizorul efectueaza anumite operatiuni in functie de acestea. O mana ridicata in sus, potrivit semnalului universal 'stop', va fi intrepretata la fel si de catre televizor. Atingerea urechii drepte va amplifica sonorul, in timp ce atingerea urechii stangi - il va descreste. Iar daca telespectatorul are alte preferinte, el va putea stabli ca programul care pune in functiune acest sistem sa recunoasca alt tip de miscari.

Mai mult, sistemul Toshiba poate fi programat sa recunoasca ce persoana intra in camera si sa deschida imediat ecranul, unde va proiecta transmisia postului TV preferat de acesta. Singurele aspecte care mai trebuie inca perfectionate se refera la gesturile accidentale (un stranut, atingerea involuntara a fetei, destinderea muschilor) care ar putea duce la interpretarea gresita a unor imagini. Dar cercetatorii spera sa reuseasca sa programeze sistemul astfel, incat sa poata diferentia miscarile voluntare ale mainilor de cele involuntare.

In cinci ani, asemenea televizoare ar putea fi puse in vanzare, marcand scoaterea din uz a telecomenzii clasice. 'Tehnologia va deveni tot mai accesibila si mai putin inspaimantatoare pentru utilizatori', considera Kate Knill, una dintre cercetatoarele din Cambridge, citata de The Daily Mail.

Sursa: Gandul

Niciun comentariu: