Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 25 noiembrie 2008

Un prezentator de televiziune este mancat de viu de un gandac, dupa ce s-a intors din Peru cu o boala rara

Un prezentator de televiziune este mancat de viu de un gandac, dupa ce s-a intors din Peru cu o boala rara Ziua | 25 Noiembrie 2008

Ben Fogle, un prezentator de televiziune, in varsta de 35 de ani, se lupta cu o boala rara dupa ce a fost infectat cu un parazit din specia Leishmania. El a fost intepat de un flebotom, specie de tantar care traieste in regiunile mediteraneene sau tropicale, in timp ce filma in jungla peruviana. Singurul tratament pentru leishmanioza este introducerea zilnica a unui compus metalic in sangele pacientului, iar efectele secundare ale procedeului se aseamana cu cele ale chemoterapiei, relateaza 'Daily Mail'.

Fogle a fost suprins duminica de fotografi in timp ce se indrepta spre spital. Potrivit unui martor, 'el mergea atat de incet, incat se vedea ca fiecare pas ii provoaca durere'. Parazitul i-a facut pe brat o rana uriasa. Boala prezentatorului britanic este extrem de periculoasa si, daca nu ar fi fost depistata la timp, infectia s-ar fi putut raspandi in tot corpul, ducand la moartea sa.

Din nefericire, tratamentul pentru aceasta boala are efecte secundare cumplite. 'Ben sufera cu adevarat. Sistemul sau imunitar a fost distrus. El vomita mult - mai ales noaptea. Il dor oasele si incheieturile si muschii i se contracta', a declarat pentru 'Daily Mail' un prieten al lui Fogle. 'Nu si-a luat in viata lui o zi libera, dar in prezent nu poate lucra. El este in mod normal un tip foarte activ', a adaugat prietenul prezentatorului, amintind ca, inainte, Fogle obisnuia sa participle la maraton, iar acum abia daca mai poate merge pe strada. 'Ben este foarte ingrijorat.

A lesinat de doua ori pentru ca organismul sau nu mai poate face fata. Ultima saptamana de tratament este cea mai rea, pentru ca in aceasta perioada toxicitatea din organismul sau atinge cel mai inalt nivel. Este un tratament cu adevarat arhaic', a mai spus prietenul lui Fogle. Prezentatorul mai trebuie sa faca fata unei saptamani de tratament. Dupa aceea, doctorii vor decide daca va avea nevoie si de o a doua runda de tratament, ce ar putea dura pana la opt saptamani. Luna viitoare, Fogle ar trebui sa plece la Polul Nord pentru a participa la o cursa, alaturi de colegul sau de echipa, James Cracknell, insa decizia le va apartine in final doctorilor.

Niciun comentariu: