Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 15 decembrie 2008

Ciocolata neagra si silueta

Ciocolata neagra si silueta
Jurnalul National | 15 Decembrie 2008

Cum ne putem mentine in forma de Sar­batori? Cu ciocolata neagra, spun cerce­tatorii danezi, care au demonstrat ca savuroasa ciocolata neagra taie pofta de dulciuri si de alimente sarate sau grase.

Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti si in acizi grasi sanatosi, care au efect neurosti­mu­lator, antidepresiv si cardioprotector. De curand, cercetatorii au descoperit o noua calitate a ciocolatei negre: ea ne taie pofta de mancare si ne ajuta astfel sa nu acumulam kilograme in exces. Cu atat mai mult in perioada Sarbatorilor, cand suntem tentati sa mancam mai mult decat de obicei, ar trebui sa mancam re­gulat cateva tablete de ciocolata neagra pentru ca ea ne da senzatie de satietate, sustin cercetatorii Universitatii din Copenhaga intr-un studiu publicat de dailymail.co.uk.

EXPERIMENT
Pentru a analiza efectele ciocolatei negre asupra apetitului, cercetatorii au inclus intr-un experiment 16 tineri fara probleme de sanatate, cu o greutate normala. Ei au testat, pe rand, ciocolata nea­gra si pe cea cu lapte. La cateva ore dupa ce tinerii ce au mancat ciocolata neagra sau cu lapte, cercetatorii le-au oferit alimente dulci, sarate si cu grasimi, notand pentru fiecare in parte cantitatile consumate si aportul lor caloric. in urma acestui experiment s-a constatat ca numarul de calorii consumate a fost cu 15% mai mic in cazul tinerilor care au mancat inainte ciocolata neagra. Acestia au de­clarat ca au avut mai putina pofta de alimente dulci, sarate sau bogate in grasimi dupa ce au consumat ciocolata neagra.

CALITATI
Ciocolata neagra contine aproximativ acelasi numar de calorii precum cea cu lapte: 531 de calorii la 100 de grame, respectiv, 564 de calorii/100 de grame. Dar numai ciocolata neagra taie pofta de mancare, potrivit specialistilor. O ciocolata neagra de calitate ar trebui sa con­tina minimum 70% cacao si nu inlo­cuitori de unt de cacao. In ceea ce priveste ciocolata cu lapte, ea are proprietati benefice reduse, fiindca proteinele din lapte impiedica absorbtia vitaminelor si mineralelor din ciocolata.

Niciun comentariu: