Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

marți, 28 aprilie 2009

Ce parfum se potriveste casei tale?

Ce parfum se potriveste casei tale? Ele | 24.04.2009

Atmosfera placuta dintr-o casa este data si de mirosul care invaluie ambientul. Parfumurile de casa se gasesc intr-o mare varietate de miresme si se gasesc sub mai multe forme.

Parfumurile pentru lenejerie sau rufe au o istorie veche. In Egiptul Antic, se foloseau parfumuri obtinute din uleiuri esentiale, flori sau plante pentru a face unparfum care astazi se cheama apa de lenjerie.

Apa pentru lenjerie este o esenta care se imprastie pe rufe, chiar inainte de a fi calcate. Apa pentru lenjerie are un miros subtil si poate fi facuta acasa sau poate fi cumparata.

Daca vrei sa faci acasa o astfel de esenta ai nevoie de apa, uleiuri aromate si alcool, de obicei se foloseste vodca . Alcoolul face ca esenta sa-si pastreze mirosul pentru mai mult timp. Ca uleiuri aromate, in general, se foloseste cel de lavanda, menta sau rozmarin. Produsul final va avea un miros vag, dar perceptibil si-ti va face rufele sa miroasa proaspat.

Acest parfum poate fi adaguta pe orice material doresti, dar trebuie sa te asiguri intai ca materialul nu se va pata. Bumbacul se preteza pentru apa de lenjerie, dar unele materiale sintetice se vor pata sau se vor decolora.

E recomandat sa inmiresmam casa cu astfel de parfumuri nu numai pentru mirosul proaspat ci si pentru proprietatile diferitelor parfumuri. Lavanda are proprietati calmante, te relaxeaza si te ajuta sa dormi mai bine, de aceea e bine sa prepari un parfum cu acest ulei si sa-l pui pe asternuri.

Parfumurile de casa cu arome de citrice si de menta sunt invigorante si proaspete. Da o batista cu un astfel de parfum, tine-o in buzunar si miroase-o de-a lungul zilei pentru a te tine treaz.

Daca vrei ca ambientul in care stai sa-ti dea o senzatie de tihna si caldura, pulverizeaza prin casa cu arome de mar si scortisoara.

Si eucaliptul se regaseste in parfumurile de casa. Aceasta planta are proprietati antiseptice si ajuta la o respiratie mai buna. Tot pentru a dormi mai bine poti da fata de perna cu un parfum pe baza de eucalipt.

Asadar, daca credeti in puterea aromoterapiei nu uitati sa va inmiresmati si casa cu un parfum pe baza de uleiuri esentiale.

Niciun comentariu: