Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

joi, 30 aprilie 2009

Un medic de pe o ambulanta ieseana si-a abandonat pacienta pentru ca isi terminase tura

Un medic de pe o ambulanta ieseana si-a abandonat pacienta pentru ca isi terminase tura Realitatea | Astazi

A lasat pacienta sa astepte un alt echipaj de ambulanta pentru ca si-a terminat programul. Este vorba despre un medic de pe o ambulanta ieseana care si-a abandonat bolnava, o femeie in varsta de 80 de ani, pentru ca isi terminase tura de zece minute. Medicul, care se afla la domiciliul batranei nu a mai avut rabdare sa astepte al doilea echipaj care sa duca batrana la spital.

Medicul si-a justificat gestul prin faptul ca nu era vorba despre un caz grav, ci despre o consultatie pentru hipertensiune arteriala cu suspiciune de atac vascular cerebral, motiv pentru care a si chemat un alt echipaj pentru transportarea bolnavei la spital.

Insa, nu a mai asteptat inca zece minute pana la sosirea celuilat echipaj, fiind convins de faptul ca nu mai este necesara prezenta sa si in plus terminase si programul de lucru.

Doctorul spune in sprijinul sau ca pacienta nu a necesitat nici in timpul transportului perfuzii sau tratament, femeia ajungand pe picioarele ei la spitalul de neurochirurgie.

Starea bolnavei este buna, medicii de la Spitalul de Neurochirurgie vorbind despre modificari vasculare caracteristice varstei.

Reprezentantii familiei nu au de gand sa faca reclamatie.

Totusi, conducerea serviciului de ambulanta critica felul cum a actionat medicul, spunand ca indiferent de starea pacientului, doctorul nu ar fi trebuit sa il lase singur si trebuia sa astepte sosirea echipajului chemat.

Ancheta care a fost demarata va stabili daca este un caz de etica medicala.

Niciun comentariu: