Sorteaza doar ce te intereseaza:

Bancuri

Top of Page

luni, 6 iulie 2009

Cum ii redai stralucirea gresiei?

Cum ii redai stralucirea gresiei? Ele | 03.07.2009

Timpul, pasii, produsele de intretinere neadecvate matuiesc suprafata odata lucioasa a gresiei.

Iata cateva sfaturi pentru a-i reda gresiei stralucirea de odinioara!

Intretinerea regulata

Gresia, mai ales aceea din camerele foarte frecventate, necesita o intretinere regulata pentru a evita ca murdaria sa intre in porii ei si sa o matuiasca prematur. Cumpara produse speciale pentru curatarea gresiei, cat mai putin agresive, si dilueaza-le in apa calaie.

Contra gresiei foarte murdare

Solutiile din comert nu vor reusi sa-i vina de hac murdariei vechi. Inarmeaza-te cu un burete cat mai mare, imbibat cu otet alb, mai mult sau mai putin diluat, in functie de amploarea distrugerilor.

Daca solul e foarte gras, ia o perie de paie si freaca gresia cu apa calda si sapun negru. Daca mai raman urme, foloseste local o carpa imbibata cu benzina. Rezultatele vor fi vizibile: fara murdarie, gresia va straluci!

Obiectiv stalucire maxima!

Cu cat trec anii, solul risca sa-si piarda stralucirea. Daca gresia e alba, sterge mai intai cu un produs special pentru geamuri, care ii va reda aspectul satinat.

Pentru toate celelalte culori, daca esti adepta metodelor naturale de curatare, spala cu lapte pur, apoi lasa la uscat. Stralucire garantata!

Daca gresie e din ceramica, poti sa o freci cu o jumatate de lamaie. Las-o sa actioneze o ora, apoi spala cu apa.

Ultima solutie pentru o stralucire maxima a solului din ceramica: uleiul de in. Dupa ce ai spalat pe jos cu o solutie speciala de curatare a gresiei, usuc-o minutios cu o carpa uscata si aplica cu pensula un prim strat de ulei. Dupa ce se usuca, da si al doilea strat. Va fi o adevarata baie de intinerire pentru gresia imbatranita!

4 comentarii:

Unknown spunea...

in cazul in care am avut o inundatie iar gresia (maro) s-a matuit si albit in zona in care a scurs apa cu ce pot sa o aduc la culoarea si luciul initial?

tomi spunea...

O solutie buna se gaseste in comert la Dedeman sau Pracktier sau in alte parti de la Mellerud - Solutie pentru curatarea gresiei si a pietrei. Incearca cu asta daca e murdara rau. Sper sa fie ok.

Unknown spunea...

s-a albit si matizat exact in locul unde a picurat din tavan care tavan apropo era vopsit recent (1 sau 2 luni)

tomi spunea...

eu as incerca una din cele doua solutii:
http://www.hg-shop.ro/suprafete-cu-gresie/hg-solutie-reconditionare-placi-ceramice-cu-efect-de-luciu-2l.html

http://www.temad.ro/curatenie-si-intretinere/gresie-faianta-marmura/solutie-pentru-lustruit-marmura

Problema sigur e ca stratul de smaltz s-a deteriorat, s-a penetrat printre porii gresiei culoarea de la tavan.. poate merge cu o solutie din cele doua,,, altfel,,ar cam trebui poate schimbate acele placi... cu parere de rau..